Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

 

"The object of our game with nature is not to win, but to keep on playing."-Unknown

Asociatia TURISMVERDE* este creatoarea si promotoarea primului principiu "Green Bussines Scheme" din Romania, denumit si "3Win ", cel mai corect principiu de dezvoltare durabilă, în care cu toții "keep on playing"!

3(Win-Win-Win)

Tourism DEMO:

Un prestator de servicii turistice ecologice (intermediar), oferă Natură în schimbul banilor, pe care apoi îi investeste la loc în natura care i-a adus beneficiu, iîntr-o continuitate benefică în care, Natura, Prestatorul serviciului si Beneficiarul (turistul), câstigă Bunăstare. 


Iata care sunt cei 3 win (castigatori) si ce anume castiga fiecare prin implementarea Sistemului "PGL-Progressive Green Labeling " sau mai pe romaneste  a Sistemului "Ghinda":

1) TURISTUL! 

Ca turist, prin alaturarea celor 2 simboluri, stele-ghinda (in urban) si margarete-ghinda(in rural) veti putea alege in perfecta cunostinta de cauza, la ce nivel de confort pentru dvs sau pentru mediu doriti sa petreceti sejurul dvs.

2) PRESTATORUL DE TURISM!

Ca prestator, prin afisarea langa nr de stele/flori si a nr-ului de ghinde, aratati ca oferiti servicii turistice ECO, sanatoase, si mai mult, vi se certifica faptul ca sunteti un prestator preocupat ca activitatea sa să se desfasoare cu impact negativ cat mai mic, si ca sunteti angajat sa va adaptati continuu activitatea astfel incat sa ajunga sa aiba impactul cel mai mic asupra mediului (spre care se tinde prin atingerea nivelului de sapte ghinde).

3) MEDIUL - RESURSA TURISTICA!

Mediul, care pana sa se infiinteze Asociatia Ecologica Turismverde, doar punea la dispozitie resurse pe care prestatorul impreuna cu turistul le consumau iremediabil, sub oarba privire a autoritatilor, are acum sansa (si cu ajutorul dumneavoastra) sa sa se opuna dezvoltarii fara scrupule a turismului romanesc in unele zone si sa isi conserve resursele, chiar sa le imbunatateasca, in alte zone. 


 

Asociatia Ecologica Turismverde prin infaptuirea scopului sau defineste si integreaza cu aportul educatiei si cercetarii inovative, triunghiul instutional turism-mediu-agricultura. 

 

   

Institutul de Calitate Ecologica in Turism se va preocupa de gestiunea medioambientala a turismului prin elaborarea si implementarea sistem/standard de calitate  CRESC-TURISM VERDE, garantie a unei prestari turistice in beneficiu si concordanta cu mediul.


Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact