Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

 

 

 ECOTURISMUL, protejeaza natura fata de Turist!

TURISMVERDE, protejeaza Turistul de ...

...el insusi! (de autodistrugere!)


         Turismul viitorului nu poate fi decat turism Verde!  Ecologic! Si Biologic! Deocamdata nu exista un consens general asupra conceptului de BioEcoTurism (BET). 

          In lipsa unei definitii universale, Asociatia Ecologica Turismverde  incearca sa rezume intr-o fraza cateva caracteristici ale "Turismului Verde" versus (BET) BioEcoTurism :

Forma de turism cea mai putin daunatoare mediului si omului, in care principala motivatie a turistilor este actiunea binefacatoare a naturii, NUMAI/DOAR in schimbul respectului fata de Ea.

BioEcoTurism = Turismverde

 Existenta de Prestari/Beneficii ale unor servicii turistice prietenoase (fara ghilimele) fata de mediu.APA CURATA +AER CURAT SOL CURAT + 
 PEISAJ CURAT GAND CURAT TURISMVERDE
Nimic nu e mai poluant decat campul mental incarcat. Nimic nu dauneazã mai mult decat gandurile rele. Cel mai mare risc la care suntem supusi gandind si "actionand" pasiv, este riscul de a pierde capacitatea de a mai avea sentimente si emotii pozitive. Sa ne pastram sufletele naturale, sa ne mentinem mintea cat mai pura!
Nimic altceva nu ne face mai frumosi decat un gand curat, o vorbã bunã, un sentiment pozitiv. Sa simtim doar ceea ce dorim!
Vor influenta imediat Apa, Aerul, Solul si Clima, deci Viata noastra!
Multumim ca acum v-ati gandit si la noi! Ne va influenta si pe noi! Tot verde!
Dorind verde, simtim verde!
_____________________________

         Principiile dezvoltarii durabile Turismverde, extinse progresiv si altor tipuri de activitati, operatiuni, institutii si proiecte turistice, conventionale si alternative turismului ar trebuii sa devina promotorul managementului tuturor resurselor turistice in asa fel incat nevoile oamenilor de a calatorii, sa poata fi satisfacute cel putin prin mentinerea integritatii proceselor biologice, a diversitatii si in speta a sistemelor de mentinere a calitatii  vietii.

        Extras din Statutul Asociatiei:

„Rezultanta finala a Asociatiei Ecologice Turismverde, prin înfiintarea I.C.E.T.-ului ca Organism Unic si Independent  de stabilire a calitatii ecologice a prestarii turistice locale este, SÄNÄTATEA MEDIULUI NATURAL si implicit sanatatea OMULUI.”

Batraneti senine peste 100 ani...

 

 

Ecomagazin - Stirile de mediu


Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact