Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Curs de "Protectia mediului si importanta reciclarii"

Asociatia Ecologica Turismverde desfasoara cursuri interactive de “Protectia mediului si importanta reciclarii”, ce au ca scop cresterea responsabilitatii copiiilor si tinerilor fata de mediul inconjurator, formarea unei atitudini prietenoase fata de natura.

           In cadrul cursului, elevii afla despre beneficiile pe care le poate avea o gestionare responsabila si eficienta a deseurilor asupra mediului inconjurator si asupra sanatatii lor. Sunt clarificati termeni cum ar fi: deseu, colectare selectiva, deseu biodegradabil, compost, cei 3R etc, sunt prezentate toate tipurile de deseuri, originea si impactul lor asupra mediului si fluxul lor de gestiune din momentul in care sunt depozitate in container, pâna cand devin materie prima. Expunerea este sustinuta atat de suport video, cat si de mostre, iar in completarea cursului sunt prezentate materiale video instructive si amuzante in acelasi timp, in urma caruia copiii constientizeaza importanta colectarii selective si a reciclarii deseurilor si invata sa adopte un comportament responsabil fata de mediu.

           Cursul se poate continua cu un Atelier de creatie Ecoart, in cadrul caruia copiii isi vexprima simtul artistic folosind deseuri.

La final, cursantii primesc o diploma de "Cetatean respectuos fata de Natura".   

 

Scoala nr.156 Bucuresti

 

          Pana in prezent, cursurile de protectia mediului au fost apreciate de copii si tineri din numeroase unitati de invatamant bucurestene si nu numai, dintre care mentionam doar cateva: Scoala Speciala nr.2 pentru deficienti de auz, Scoala ADA Bucuresti, Scoala nr.130 “Luceafarul” Bucuresti, Scoala nr.156 Bucuresti, Scoala nr. 169 Bucuresti, Scoala nr.174 Bucuresti, Scoala nr.186 Bucuresti, Scoala nr.193 Bucuresti, Scoala Genesis Bucuresti, Scoala nr.4 Pucioasa, Liceul Petru Maior Bucuresti, Liceul A.D. Xenopol Bucuresti, Facultatea de Geografie – Stiintele mediului a Universitatii Bucuresti.

Scoala Speciala nr.2 pentru deficienti de auz

Scoala ADA Bucuresti

Scoala nr.193 Bucuresti

Scoala Genesis - Bucuresti

Facultatea de Geografie – Stiintele mediului a Universitatii Bucuresti

          Pentru mai multe informatii si inscrieri la curs ne puteti contacta la adresa de email: turismverde@gmail.com sau la tel. 0752 644 724.


Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact