Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Propunerile de turism verde la Dezbaterile PMUD Bucuresti - Ilfov
 

Propunerile de turism verde la Dezbaterile PMUD Bucuresti - Ilfov in anul 2017, un an declarat de ONU ca Anul international al turismului durabil pentru dezvoltare, formulate ca asociatie specializata in domeniu protectie mediului focussata pe turism si domeniile conexe.

ONU a ales marcarea anului 2017, aflat la fix 30 de ani de la lansarea conceptului sustenabilitatii in Raportul Brundtland in 1987.

Anul acesta se pune accent pe Calatorie, Bucurie dar si pe Respect d.p.d.v al consumului de resurse turistice, pe protectia sociala si culturala a oamenilor, a pacii si bunastarii omului si mediului. 

Anul viitor implinim zece ani de cand gradul de urbanizare a planetei a crescut substantial. Pentru prima data în istorie, incepand cu 2008 mai mult de 50 la suta din populatia lumii traieste în orase. Importanta calitatii timpului recreativ este în crestere pentru oamenii care traiesc în aceste medii urbane.

Reconectarea cu natura, chiar si pentru o pauza scurta în timpul unei zile de lucru sau în week-end, a devenit unul dintre cele mai dorite tipuri de activitati recreative. 

În contextul fragmentarii timpului recreativ si a conditiilor meteorologice mai putin predictibile, zonele naturale recreative, atât în interiorul cât si în apropierea Bucurestiului, sunt importante pentru populatia locala, precum si pentru vizitatori. 

De aceea, este important ca multe zone verzi sa fie accesibile pentru un public divers si sa poata oferi oportunitati recreative de înalta calitate.

In acest context, am propus potectia si extinderea zonelor recreative naturale în Bucuresti si în împrejurimile acestuia prin crearea de infrastructura specifica de turism verde si conectarea cetatenilor cu aceste zone verzi prin mijlocace de transport durabile -" Green Bus"-uri.

Pentru Green Bus-uri propunem infiintarea unor linii de transport in comun speciale, nepoluante, denumite linii de turism verde sau Linii verzi cu plecare din centru inspre toate imprejurimile verzi din jurul Bucurestiului.  

Ca un mijloc de transport verde specific propunem introducerea unui Bus Bike special pentru biciclistii care doresc sa ajunga in zonele din apropierea Bucurestiului.

Ne-am oferit expertiza privind statutul recreativ al unor zone aflate in imprejurimile Bucurestiului care am propus sa fie trebuie stabilit dupa realizarea unui studiu de oportunitate recreativa verde.

Despre turismul verde în sensul sau cel mai pur, reprezinta o solutie pentru industria de profil care propune un impact redus asupra mediului si culturii locale, contribuind în acelasi timp pentru a genera venituri sustenabile, ocuparea fortei de munca in job-uri verzi, precum si la conservarea ecosistemelor locale.

09.03.2017 

Vezi toate stirile din categoria Comunicate

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact