Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Activitati specifice TTR editia de primavara 2017
 

In contextul lansarii Anului international al turismului durabil, organizam o serie de activitati specifice, astfel:

1)Pe toata durata TTR,  prezinta sub egida "Arta pentru turism", concret "ARTA VERDE pentru TURISMVERDE", o manifestare "GreenArts Mixtexpo" in cadrul pilonului GREEN CULTURE, ocazie cu care va fi vernisata expozitia "EszoteriKarpathia-Forest Spirits" in ziua de 16.02.2017, locatie: Standul 44, Pav. C3, orele 14:00.
 
2)Odata cu deschiderea TTR lanseaza un inedit concurs verde intitulat GREENTOURISM TREASURE HUNTING in care, cei care se inscriu trebuie sa descopere acele oferte de turism verde intre ofertele generale prezentate in oferta TTR. Extragerea pentru marele premiu constand intr-o vacanta in natura de Sfintele Sarbatori de Paste va avea loc duminica, 19 februarie 2017, la orele 15:00, la standul asociatiei, nr 44 din pav C3.
 
3)sambata 18 februarie 2017 intre orele 11:30 si 13:30 va avea loc manifestarea prilejuita de proiectul itinerant AMFITEATRUL VERDE, locatia Sala Centrului de presa a Romexpo, cadrul caruia se vor dezbate urmatoarele teme:
-11:30 Turism durabil XXX (1987-2017). Relatia turist - rezerva turistica -produs turistic, impact asupra mediului;
-12:00 Turismul verde. Activitati pentru dezvoltarea si revigorarea traditiilor culturale ale Valahilor in Carpati;
-12:30 Psihologia verde prin reconectare cu natura, activitati recreative ale turistilor in contextul dezvoltarii durabile;
-13:00 Veganism si Turism. Influenta principiilor morale asupra preferintelor de consum ale turistilor si a grupurilor.
Amfiteatrul Verde este practic o CLASA ad-hoc de SCOALA VERDE, un loc anume in care se dezbate preponderent problematica de mediu, un proiect educativ itinerant de constientizare a publicului tânar (si nu numai) fata de problemele de mediu pe care le produc, sau induc diferitele activitati ale omului, inclusiv turistice.
___________
Despre turismul durabil din Romania:
Asociatia ecologica pentru dezvoltarea turismului verde din Romania este creatoarea si promotoarea primului principiu de turism durabil, "Green Busines Scheme", denumit si "3WT-3Win Tourism". Misiunea asociatiei este aceea de a prezerva pe cat posibil calitatea mediului, valentele estetice ale tuturor zonelor neprotejate&neprotejate (delta, munte, mare, urban-rural etc) cat si legaturile sociale cu locuitorii,  conservându-le patrimoniul cultural material sau imaterial si valorile lor traditionale, contribuind totodata la întelegere si toleranta, la simbioza om-natura, pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura in calatoriile lor de macar aceleasi conditii ca si noi astazi.
 
 
Detalii despre toate activitatile conexe TTR 2017, editia de primavara, puteti sa aflati accesand cu un click link-ul http://www.romexpo.ro/newsletter/2017/053/ 
 
Vezi toate stirile din categoria Comunicate

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact