Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

2017, anul international al turismului sustenabil, durabil... verde
 

Organizaţia Mundială a Turismului (OMT) a realizat lansarea oficială a Anului International al Turismului Durabil pentru Dezvoltare 2017 în cadrul primei manifestari turistice de anvergura Fitur Madrid. Astfel la data de 18/01/2017, 12:30 - Auditorio Norte, 1ª pl. CENTRO DE CONVENCIONES NORTE Ifema nord, a avut loc primul act.

2017 a fost declarat Anul International al Turismului Durabil pentru Dezvoltare de către Adunarea Generală a ONU.“Aceasta este o oportunitate unică pentru a dedica un an de activităţi care promovează turismul ca un pilon-cheie pentru un viitor mai bun şi o viaţă mai bună pentru noi toţi”, a declarat Taleb Rifai, secretarul general al OMT.
 
Evenimentul a fost prezidat de Majestatea Sa, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei. Celebrarea a subliniat potențialul turismului in a contribui la dezvoltarea tuturor țărilor în cadrul Obiectivelor de dezvoltare durabilă, precum și necesitatea de a continua directia de avansare spre un sector turistic mai durabil, care sa genereze beneficii comunităților locale și care promovează conservarea patrimoniului natural si a valorilor culturale.
 
Mai multe detalii de la eveniment pot fi accesate aici!

Anul International al turismului sustenabil, durabil.. verde

 
Despre Turismul verde Ecologic din Romania:
Asociatia TURISMVERDE* este creatoarea si promotoarea primului principiu "Green Busines Scheme" din Romania, denumit si "3WT-3Win Tourism", indubitabil cel mai durabil, sustenabil, responsabil, rezonabil, echitabil principiu de dezvoltarea turismului. Detalii aici!

Misiunea asociatiei este aceea de a prezerva pe cat posibil calitatea mediului, valentele estetice ale tuturor zonelor neprotejate&neprotejate (delta, munte, mare, urban-rural etc) cat si legaturile sociale cu locuitorii, conservându-le patrimoniul cultural material sau imaterial si valorile lor traditionale, contribuind totodata la întelegere si toleranta, la simbioza om-natura, pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura in calatoriile lor de macar aceleasi conditii ca si noi astazi.

De aceea Asociatia Ecologicã Turismverde* recomandã intotdeauna consumul responsabil&rezonabil de...
TURISM.

Detalii in continuare despre asociatie, aici!
 
 

 

Vezi toate stirile din categoria stiri turism

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact