Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

CETA check Europe
 

Acordul CETA a fost încheiat în grabă la Summitul UE-Canada. În felul acesta s-a deschis calea pentru CETA. Mai întâi am fost foarte dezamăgiti dar apoi am citit detaliile și lucrurile nu sau mai părut la fel de grave. Ministrul-președinte al Valoniei, Paul Magnette, a susținut cu adevărat argumentele cetățenilor europeni împotriva acordului și a realizat ceea ce nici un alt guvern european nu a avut curajul. Prin acțiunea valonilor, s-au așternut două obstacole majore în calea CETA:

1. Belgia va trebui să ceară Curții Europene de Justiție să verifice dacă ISC (sistemul curții de arbitraj pentru investitori) este legal. Există șanse ca în acest mod CETA să fie oprită. Săptămâna trecută, 101 de avocați din toată Europa, au semnalat într-o scrisoare deschisă, că sistemul de arbitraj nu e în acord cu legislația Uniunii Europene [1].

2. În cazul în care drepturile speciale pentru corporații rămân în CETA în forma actuală, atunci parlamentele regionale belgiene și-au rezervat dreptul de veto. Acest lucru înseamnă că CETA nu poate rămâne așa, vor fi nevoiți să revină asupra unora din aspectele ce ne îngrijorează.

Între timp CETA va ajunge și în curtea Parlamentului European. Nu mai târziu de decembrie sau ianuarie 2017, europarlamentarii vor trebui să-și exprime opinia. Ce gânduri au europarlamentarii români? E o singură cale să aflăm, întrebându-i prin modulul Ceta Check.

Nu doar lipsa de reacție a parlamentarilor români este îngrijorătoare, ci și seria de zvonuri despre CETA care se propagă în întreaga Europă. Auzim că opoziția anti CETA este anti-europeană, că Valonia este preocupată doar de jocurile de putere și tactici de partid sau că CETA este un acord progresist. Acestea mituri au nevoie de clarificări urgente. Citește argumentele campaniei europene Stop CETA și discută-le cu cei din jurul tău, de fiecare dată când se ivește ocazia. Întreabă-ti europarlamentarii.

[1] 101 profesori de drept cer excluderea din TTIP și CETA a sistemelor de protecție pentru investitori - ISDS și ICS, https://www.de-clic.ro/stiri/profesori-drept-CETA-TTIP-ISDS

Vezi toate stirile din categoria Cu verdele in sus!

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact