Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Anti risipa alimentara in turism
 

Industria ospitalitatății din lume este chemată să își revizuască modul în care își manageriază fluxul alimentelor în turism.

Stiați ca aprox 1.3 miliarde tone de mancare sunt aruncate anual? Aceasta cantitate reprezintă totuși aproape o treime din producția totală de mâncare a lumii. Există solutii?

TurismVerde* își oferă și pe această cale expertiza și experiența din sectorul ospitalității pentru combaterea risipei alimentare rezultate din industria hotelieră și nu numai. 

Cu ocazia lansarii celei de a XXIV-a editie a Targului ROMHOTEL-Expozitie internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante, Asociatia noastra are placerea sa va invite la prezentarea cu tema "Turismul Verde, ambasador anti-risipa alimentara in industria ospitalitatii" ce va avea loc in cadrul Black Sea Food Summit din cadrul manifestarii expozitionale destinata industriei Horeca in ziua de 17 noiembrie 2016, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo pavilioanele C4 si C5, Sala Sadoveanu.

Programul complet al summit-ului aici!

Despre AETv: Prin tot ceea ce face asociatia pentru implementarea turismului verde-ecologic, caută să educe în directțe durabilă, responsabilă și sustenabilă atât producătorii cât și consumatorii de servicii turistice și să ofere alternative pentru a ajuta la scaderea impactului ambiental al activităților turistice și la sporirea beneficiilor aduse comunităților gazdă și prin proiecte culturale, sportive și de mediu.
Asociaţia Ecologica TurismVerde* promovează protecţia mediului în dezvoltarea economică, încurajează dezvoltarea personală prin eco-psihologie/psihoecologie sau psihologie verde, realizează ateliere umanitare de art terapie în spitale pediatrice, face educație verde pentru adaptarea la schimbările climatice și reducerea GES, sprijină turismul activ cu impact minim asupra mediului, susține conservarea biodiversităţii, actionează împotriva risipei de hrană, actioneaza pentru schimba in bine perceptia despre alimentatia vegana-vegetariana si introducerea sa pe scara larga in sectorul turistic din Romania etc. Mai multe detalii despre organizația ecologistă pentru turism verde, aici!

 

Vezi toate stirile din categoria stiri turism

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact