Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Mesterul turistic
 

 Asociatia noastra a fost prezenta la lansarea proiectului “Mesterul turistic – integrarea abilitățtilor mestesugăresti în turismul local – alternativa viabilã de revitalizare a spatiului rural” dand curs invitatiei primite de la liderul de proiect, Asociația PartNET – Parteneriat pentru dezvoltare durabilă.

Cu ocazia dezbaterilor, am felicitat liderul de proiect pentru initiativa si am adresat concret cate o intrebare partenerilor privitor la modalitatea prin care vor fi puse la dispozitie spatii ale Cooperatiei pentru persoanele inscrise in grupul tinta, la modalitatea efectiva de ocupare sustenabila/integrare sustenabila a acestora, la modalitatea de rezolvare a problemelor de sistem care exista sau pot aparea si referitor la necesitatea creerii centrelor pilot in mediul rural, acolo unde practic se desfasoara activitatea si viata celor din grupul tinta, beneficiarii proiectului si nu in mediul urban, unde este prevazut.

Concret, s-a propus d-nei Ruxandra Pavel, reprezentanta CJDambovita infiintarea unuia dintre centrele pilot ale proiectului in comuna Visinesti, jud. Dambovita, unde Asociatia noastra promoveaza dezvoltarea proiectului de turism durabil, responsabil si sustenabil "Vatra Valaha", in care este prevazuta desfasurarea de activitati mestesugaresti.

Si ceilalti participanti din partea CJDambovita au sustinut punctul de vedere exprimat de d-na Ruxandra Pavel referitor la nefezabilitatea infiintarii unui centru pilot pentru formarea grupului tinta din jud. Dambovita in comuna Visinesti, argumentand prin lipsa de interes a Autoritatilor locale din comuna. Acestea au motivat dezinteresul, inclusiv in fata noastra,  prin absenta mesterilor pe raza comunei, cu toate ca asociatia noastra a organizat expozitii atat la sediul Priimariei Visinesti, cat si in cadrul GAL "Dealurile sultanului" in anul 2012. 

Printr-o serie de adrese oficiale transmise atat in anul 2012 cat si in decursul anului 2013 am solicitat Consiliului Local Visinesti infiintarea unui Centru al creatiei populare valahe, printre alte actiuni in vederea dezvoltarii mediului rural (prin productia de obiecte traditionale si/sau inspirate din arta populara si integrarea acestui domeniu in sectorul agro-turistic) intrucat exista persoane preocupate de traditie dar care sunt marginalizate si descurajate de dezinteresul manifestat de autoritati. Pana in prezent (iunie 2014) Consiliul local al comunei Visinesti nu a dat raspuns nici unei solicitari primite din partea asociatiei noastre in acest sens manifestand si fata de initiativele noastre acelasi dezinteres pentru dezvoltarea durabila, sustenabila si responsabila a spatiului rural.

Asociatia noastra face demersuri in continuare pentru ca  autoritatile comunei Visinesti sa inceapa sa actioneze in interesul propriilor cetateni, acordand importanta cuvenita dezvoltarii agro-turismului si mestesugurilor interconectate cu acest tip de turism - "alternativa viabila de revitalizare a spatiului rural" propusa generos prin proiectul Asociatiei PartNET - POSDRU/135/5.2/S/131192. Detalii despre asociatia PartNET pe site-ul http://partnet.ro/despre-noi/

 

 

 

 

 

 

 

Vezi toate stirile din categoria Rural

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact