Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Papier mache pentru stoparea degradarii resurselor naturale
 

Asociatia Turismverde contribuie la stoparea degradãrii biodiversitãþii ºi a resurselor naturale din Romania. Creºterea gradului de conºtientizare a populaþiei ºi a factorilor interesaþi cu privire la conservarea biodiversitãþii în Aria naturalã protejatã Pãdurea Bolintin-ROSCI0138 se face si prin organizarea unei expozitii de papier mache.
Situl Padurea Bolintin constituie cea mai reprezentativa padure de stejar (Quercus robur) din întregul areal al speciei din România.

Noi asociatia Turismverde in cadrul proiectului de educatie pentru mediu prin arta in cadrul EcoArt, vom organiza realizarea exponatelor si a expozitiilor din papier mache pentru promovarea sitului. Pana in prezent trainerii Turismverde au instruit echipa proiectului in tehnica papier mache si a prezentat in detaliu tehnica si reprezentantilor scolilor cu clasele I-VIII din Bolintin Vale, Gaiseni, Crevedia Mare, Vânãtorii Mici, jud Giurgiu. Vom organiza expozitii din obiectele realizate din "papier mache" de elevii din cele patru scoli de pe teritoriul vecin sitului: o expozitie temporara se va organiza la Directia Silvica Giurgiu (custodele sitului), in luna iunie 2012, de Ziua Mediului iar una chiar în pãdurea Bolintin, elevii fiind îndemnaþi sã realizeze o dioramã sui-generis cu obiectele confecþioante din papier mache.

Deseurile de hartie (sau maculatura) sunt un material la indemana si usor de folosit fie pentru a realiza hartie manuala, fie pentru a modela figurine.
Modelajul folosind tehninca papier mache, prin incercarea de a reda un volum sau pentru a îl transpune in spatiu, reprezinta o modalitate deosebit de eficienta în aprofundarea perceptiei, a imaginii înregistrate de amintire. Rezultatul uneori este de un realism mult mai expresiv decât un desen sau o pictura.

Modeland hartia cu propriile maini, participantii la ateliere traiesc un sentiment de apropiere si pot capata un simt al responsabilitatii fata de fiintele pe care figurinele le intruchipeaza, fata de natura in ansamblu.
Presupunand initial identificarea ºi argumentarea caracteristicilor activitãþii creative înþelese ca o formã de investigare, de trãire ºi situare a omului în raport cu natura, lucrul creativ „papier mache” vor face cunoscute elevilor, flora si fauna specifica Padurii Bolintin si in acelasi timp le vor dezvolta indemanarea si simtul artistic.
Prin estetica machetelor realizate prin modelaj de hartie vom desemna nu doar aspectul si proprietatile lucrarilor, ci ºi atitudinile ºi experienþa traita de participanti meninte sa conduca la conservarea biodiversitãþii în Aria naturalã protejatã Pãdurea Bolintin.

Vezi toate stirile din categoria EcoArt

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact