Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Ateliere umanitare GreenArts Therapy
 

Anul acesta, asociatia noastra pregateste un Craciun BIO pentru copiii de la Sectia de Oncologie pediatrica a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.
Dorim ca prin implicarea lor in activitati creative GreenArts sa le aducem mai aproape energia naturii si sa-i integram emotional in spiritul Sarbatorilor de iarna.
 
Potrivit statisticilor Confederatiei Internationale a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer (ICCCPO), anual, la nivel mondial, 250.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer. Dintre copiii bolnavi de cancer, din nefericire, circa 80 la suta nu sunt insa diagnosticati la timp sau nu au parte de un tratament adecvat. Aceeasi organizatie a fãcut public si faptul ca anual apar 500 de cazuri noi de cancer la copii. In ceea ce priveste Romania, rata medie de vindecare a cancerului la copii este între 30 si 60 la sutã. Sursa aici.
 
Chiar daca acesti copii traiesc experienta dramatica a bolii, chiar daca isi petrec copilaria in spatiul rece al unui spital, ei au dreptul la toate bucuriile unei vieti normale, au dreptul sa creeze, sa viseze, sa se joace. Ei au dreptul sa fie aproape de natura si mai mult, au nevoie de energia benefica a naturii pentru a se vindeca fizic, emotional si spiritual.
In cadrul Atelierelor de creatie GreenArts Therapy , copiii vor putea sa se exprime creativ cu ajutorul florilor si frunzelor presate, a semintelor, nucilor si a altor materiale naturale, pentru a crea felicitari de iarna si ornamente pentru bradul de Craciun.
 
Fondurile necesare vor fi stranse cu ocazia Bazarului de Craciun organizat de Ceainaria Serendipity, unde vizitatorii vor putea alege cadouri unicat si ornamente de brad BIO, create de artistii GreenArts. 

Bazarul se va desfasura sambata si duminica pe terasa ceainariei intre orele 11 si 17.  De asemenea, copiii vor putea realiza felicitari de iarna si ornamente BIO in cadrul atelierelor de creatie GreenArts din ceainarie.

Actiunea vine in completarea proiectului EducArt si are ca element de noutate folosirea creativa a materialelor provenite din natura pentru a ameliora starea interioara a copiilor afectati de boli grave.

Cei care doresc sa sprijine actiunile noastre pentru protejarea naturii si sprijinirea copiilor cu dificultati, o pot face in urmatoarele moduri:
-facand cunoscuta activitatea noastra prietenilor si cunoscutilor;
-participand la Atelierele de creatie avand ca motto: Donez, creez, ma distrez, natura protejez!
-participand voluntar la actiunile asociatiei;
-devenind membru sustinator al asociatiei;
-redirectionand 2% din impozitul pe venit anual virat la stat;
-facand o donatie in contul ASOCIATIEI ECOLOGICE TURISMVERDE, CIF:24703520, IBAN:  RO 71 BRDE 410 SV 219 533 74 100
-firmele pot face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri

Vezi toate stirile din categoria Educatie pentru mediu

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact