Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Ruta deseurilor
 
Traseul "turistic" - Ruta Deseurilor (Waste Land Tour), se doreste a fi o reeditare a unui circuit turistic insa de data aceasta destinatia este "Insula Deseurilor Turistice".

 

 

Este gandit exact ca atunci cand ai dori sa alegi un sejur, insa diferenta este ca alegi destinatia "deseurilor", cum din pacate alegem fara sa vrem in cea mai mare parte a vacantelor noastre.

Zona de inot si cea de campare in aer liber:

 

 

     
Waste Land Tour are diverse zone dedicate diferitelor deseuri rezultate din activitatea turistica. Accentul se pune  nu numai pe reciclarea acestora pentru a "usura" mediul de influenta lor, mediu care reprezinta cea mai importanta resursa in turism, ci si asupra folosirii in procent cat mai mare a serviciilor "verzi".

           
Stresam mediul atunci cand iesim in natura sa ne destresam? 

 

„Toti ne distram in vacante! – Cu ce pret?" ar putea fi motto-ul prezentarilor nostre de pana acum de la Targul national de turism al Romaniei, la Expovacanta Ploiesti, organizat de Asociatia de promovare a turismului Prahova sau cu orice prilej cand avem posibilitatea sa educam atat prestatorul cat si beneficiarul serviciilor turistice transmitand mesaje cat mai eficiente.
 
Exponatele si informatiile sintetice, facile,  sondajele efectuate asupra tuturor tipurilor de stakeholders, seminariile sustinute, prezentarea permanentã a interlocutorilor avizati si nu în ultimul rând participarea cetatenilor din lumea turismului fac din aceastã initiativã o adevãratã platformã de comunicare, deschisã socialului în ansamblul sãu, de la prescolar la institutii, de la cetãteanul turist la antreprenorul din turism si de la ONG-uri cu preocupari in domeniu la administratia localã de multe ori nepreocupata.

Prin desfasurarea proiectului educativ al asociatiei noastre denumit si Waste Land Tour sau "Ruta deseurilor", propunem cea mai sincera perspectiva de pana acum din Romania asupra impactului pe care-l au deseurile asupra vacantelor noastre. Dorim sa atragem atentia asupra necesitatii integrarii deseurilor în ciclul firesc al resurselor, ci nu in cel al concediilor noastre, in acelasi timp cu reducerea imediata a emisiei de carbon rezultata in urma activitatilor de prestari turistice indiferent ca sunt in mediul urban sau in cel rural. 

 

Vezi toate stirile din categoria Educatie pentru mediu

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact