Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Atelier de mega-creatie EcoArt la Recicloniada 2011
 

 

        In data de 9 iunie, la Recicloniada 2011 care a avut loc in Campus-ul Grozavesti al Universitatii Bucuresti, asociatia noastra a sustinut un mega Atelier de creatie EducArt intitulat "OM Ecoart" si avand sloganul "Un deseu, ca sa-l "desenez" pe... eu!" Eu.. student responsabil, nu doar atunci cand e turist!
Studentii au adus deseuri pentru desen. Au ales forma OM-ului Ecoart (el si ea), responsabil cu mediul inconjurator prin faptul ca stie sa recicleze deseurile, inclusiv sub forma unei opere de arta! 
Creativitatea lor debordanta a dat nastere Cuplului EcoArt, in cadrul caruia sunt impartite in mod echitabil "treburile reciclarii": El cu sticla de bere si recipientul de domestos, iar ea cu doza de bere si florile de plastic.
Studentii, au lasat impresii dintre cele mai variate, printre care unul deosebit de eco-artistic pe care suntem obligati sa-l prezentam:
  Omuletii verzi au "desenat" si ei alaturi de studenti "Omul EcoArt"
  In prima parte a Recicloniadei, inainte ca furtuna sa ne spulbere standul, asociatia noastra a prezentat Agentia de turism Maro cu programul standard Waste Land Tour, prin a carei oferta variata constientizam publicul vizitator si totodata calator, asupra impactului pe care noi toti ( inclusiv primari, ministru, etc) il avem asupra mediului atunci cand suntem turisti.
 
       Cel mai apreciat stand a fost cel dedicat sportului turistic national denumit si"gratar verde-maro" in natura.
 
Mesajul nostru a avut rezonanta macar in constiinta studentilor din Campus cu ocazia Reciloniadei, dat fiind multitudinea de mesaje inscrise(pe hartie reciclata) in Jurnalul verde-Ecoart pe care l-am pus la dispozitia studentilor creatori si din care mentinonam doar unul: "Viata este o culoare. Nu gri, cum ar crede majoritatea, ci VERDE. Haideti sa o pretuim si sa multumim naturii ca exista in si prin noi, in si pentru noi."- Anonim/Anonima(Om Ecoart-n.n.)
Vezi toate stirile din categoria Educatie pentru mediu

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact