Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Waste Land Tour - River Plaza Mall
 
5 iunie Ziua mondiala a Mediului
       De ziua mondiala a Mediului am dat curs invitatiei River Plaza Mall din Rm Valcea de a participa la manifestarile ocazionate de sarbatorirea acestui eveniment si organizate de administratia mall-ului. Astfel, la etaj-ul 1 am beneficiat de spatiu generos pentru Ruta deseurilor din turism - Waste Land Tour, proiect de constientizare pentru protectia mediului al asociatiei noastre.
A inceput sezonul estival. Stresam natura atunci cand ne destresam in vacante?

Prin desfasurarea acestui proiect educativ, am oferit o perspectiva sincera asupra impactului pe care-l au „deseurile” asupra vacantelor noastre, de la disconfort la amenintare cat si necesitatea reciclarii si integrarii deseurilor în ciclul resurselor.
 
Waste Land Tour a avut zone dedicate diverselor tipuri de activitati turistice, prezentate unitar inca de la inceput in oferta Agentiei de turism "Maro" denumita si "Waste Travel Agency", continuand cu zona turismului de litoral si a celui montan si terminand cu zona dedicata transportului responsabil.

Traseul "turistic" - Ruta Deseurilor, s-a dorit a fi o reeditare a unui circuit turistic, insa de data aceasta destinatia fiind "Deseul in turism".
 
A fost gandit exact ca atunci cand ai dori sa alegi un sejur, insa diferenta este ca alegi destinatia "deseurilor".
 
Printre atractiile circuitului s-au regãsit: zona de colectare selectivã a ambalajelor, zona de SPA nuclear, Zona "de cuibarit" a A.T.V.-urilor, zona specialã de curs pentru elevii claselor I – VIII, zona de prezentare a portalului www.turismverde.ro, zone de prezentare vizualã a problemelor de littering turistic, zona de ateliere EducArt, precum si o zonã de expozitie GreenArts. 
  
Exponatele si informatiile, modulele functionale, echipamentele, agora – un spatiu de dialog, prezenta permanentã a interlocutorilor avizati, reprezentanti ai APM Valcea, Cercetasii Romaniei, Colegiul Spiru Haret din Targu Jiu, Scoala Populara de Arta si nu în ultimul rând participarea unui numãr impresionant de vizitatori in doar doua zile, au facut din aceastã initiativã o adevãratã platformã de comunicare, deschisã tuturor celor preocupati de starea mediului.

Mai jos va prezentam un slide show cu mai multe imagini de pe parcursul desfasurarii proiectului: 

„Toti ne distram in vacante! – Cu ce pret?"

Acesta este motto-ul Waste Land Tour. 
 
 

Vezi toate stirile din categoria Educatie pentru mediu

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact