Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Bookfest 2011
 

 

In perioada 25-29 mai, asociatia noastra a fost prezenta la Salonul international de carte Bookfest 2011, organizat de Asociatia Editorilor din Romania in Complexul Expozitional Romexpo, in Pavilionul C5.

Asa cum am obisnuit publicul nostru vizitator si la alte manifestari de acest gen, "oferta" noastra expozitionala este bogata si inedita.

 Am fost prezenti cu exponate atat la standul D57, din Pavilionul C5 cat si expozitia GreenArts aflat la intrarea in Pavilionul international si de asemenea la Clubul soriceilor de biblioteca si la Ceainaria Srendipity.

La Standul D57 am avut prezentare de carte de specialitate pe biodiversitate de inalt nivel stiintific si anume Diversitatea lumii vii - Determinatorul ilustrat al florei si faunei Romaniei (3 vol.)  Pe langa celelalte exponate "graitoare" Waste Land Tour, prezentam publicului si albumul ilustratat intitulat Patrimoniul natural al Romaniei (1 vol.)

Expozitia GreenArts a reunit pentru prima data cea mai mare parte a galeriei cu lucrari unicat realizate din materialele oferite cu darnicie de Natura mama.

Am acordat premii la categoriile "Artisti in devenire" si "Creativitate de cuplu" pentru paricipantii la Atelierele de creatie GreenArts de la Ceainaria Serendipity.

 

Extragerea Tombolei Educart a desemnat castigatorul unui Atelier de creatie, unul dintre vizitatorii Expozitiei micilor creatori EducArt, care a completat talonul prin care a indicat lucrarile ce i-au inspirat cel mai mult respectul si dragostea fata de natura exprimata folosind materiale din natura - GreenArts si deseuri - EcoArt.

La cea de-a doua editie a Clubului Soriceilor de biblioteca am sustinut urmatoarele activitati:
       -Prima editie a Expozitiei micilor creatori GreenArts&EcoArt;
       -Ateliere de creatie;
       -Festivitate de premiere EducArt in urma votarii online:
       -Premiul de popularitate pentru cele mai apreciate lucrari Ecoart & GreenArts;
       -Prezentari filme de animatie cu mesaj verde;
       -Cursuri de protectia mediului si importanta reciclarii.

 

Copii, parinti si bunici au participat la ateliere de creatie EducArt, au vizionat si votat lucrarile preferate din cadrul expozitiei-concurs EducArt si cel mai important, au participat la festivitatea de premiere a micilor creatori GreenArts si EcoArt, urmata de sesiunea instructiv-educativa "Protectia mediului si importanta reciclarii".

"Zana cea buna a popularitatii" a desemnat in urma votului publicului vizitator al Clubului Soriceilor de biblioteca, cea mai populara lucrare GreenArts si cea mai populara lucrare EcoArt .

Lucrarea GreenArts care a intrunit cele mai multe voturi ale publicului este reprezentata de tabloul "Omul de primavara" realizat din flori si frunze presate de Flavia Gomoescu in varsta de 8ani,

 

iar cea mai populara lucrare EducArt este reprezentata de tabloul "Apus de soare" realizat din deseuri de Melissa, in varsta de 11 ani.

Pana la urmatoarea editie Bookfest s-au stabilit temele generale pentru Atelierele de creatie GreenArts si anume, Carnaval in padure si Curcubeu din flori teme alese de castigatoarele premiilor de popularitate, Flavia Gomoescu si Oana Voicu. Va asteptam la urmatoarea editie sa votati lucrarea ce va inspira cel mai mult dragostea si respectul fata de natura! 

 Vezi toate stirile din categoria Educatie pentru mediu

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact