Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Targul de Turism (Verde) al Romaniei
 

 

In perioada 15-18 noiembrie 2012 a avut loc Targul de Turism al Romaniei si Romhotel editia de toamna, la care asociatia noastra a fost prezenta ca partener al Romexpo, la standul 19 din pav. C6.

 

 

Pentru mai multe imagini, va invitam sa vizionati albumul de pe pagina de Facebook.


In perioada 15-18 martie 2012, in Complexul expozitional Romexpo a avut loc Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara, la care asociatia noastra a fost prezenta din nou ca partener al Romexpo. 

Ca si la editia precedenta am prezentat oferta Agentiei de turism "Maro", proiectul prin care manifestam impotriva deteriorarii cu buna stiinta a mediului natural, resursa de baza in turism si sustinator al vietii noastre.

 

 


 

In perioada 3-6 noiembrie 2011 a avut loc Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna, la care asociatia noastra a fost prezenta ca partener al Romexpo, la standul 001 din pav. C3.

 

 

Am prezentat oferta Agentiei de turism "Maro", proiectul prin care manifestam impotriva deteriorarii cu buna stiinta a mediului natural, resursa de baza in turism si sustinator al vietii noastre si am inceput impreuna cu Romexpo in premiera la o manifestare expozitionala un proiect de responsabilizare sociala a expozantilor.

 

 

Pentru retrospectiva detaliata a activitatilor noastre pe perioada targului dati click pe poza.

 

 

De asemenea am continuat proiectul de responsabilitate sociala inceput impreuna cu Romexpo la editia din toamna 2011, prin care testam disponibilitatea stakeholderilor din turism de a salva copacii de la taiere pentru obtinerea hartiei.


In perioada 31 martie - 3 aprilie 2011, asociatia noastra  a fost prezenta la Targul de Turism al Romaniei, editia a XXV-a.

 

Standul nostru a avut o "oferta" educativa bogata pentru petrecerea unor vacante responsabile atat la munte, cat si la mare.

Cele trei zone amenajate in mod sugestiv, zona de picnic, zona de inot si cea de campare, au starnit uimirea expozantilor si a publicului vizitator deopotriva, recunoscand cu totii modul iresponsabil in care stresam mediul atunci cand iesim in natura sa ne destresam.

               

In plus, mai mult de doua treimi dintre expozanti, inclusiv reprezentantii standului MDRT si numerosi vizitatori au dat curs solicitarilor noastre de a-si exprima opinia in chestionarul pus la dispozitie de asociatia noastra.

Rezultatele preliminare ale chestionarului arata o discrepanta evidenta intre preferinta publicului pentru servicii turistice prietenoase cu mediul si oferta turistica extrem de saraca in astfel de servicii, ceea ce ne autorizeaza sa intensificam eforturile noastre mai sustinut decat pana acum pentru a determina "Autoritatea de turism" din Romania sa faca acele schimbari necesare pentru ca activitatea turistica sa nu consume iremediabil resursa de mediu.

Pe parcursul desfasurarii targului,  asociatia noastra a sustinut pe durata a trei zile consecutive seminarii in care am prezentat viziunea noastra asupra armonizarii intre necesitatile economice si de mediu, premiza pentru implementarea unui model de economie verde in turism, alaturi de o solutii pentru design-ul durabil al unei structuri de cazare turistica.

Am pus accent inclusiv pe colectarea selectiva in structurile de cazare turistica, tocmai ca urmare a concluziilor chestionarului adresat profesionistilor din turism, ale carui rezultate finale le putem pune la dispozitia celor interesati.

Sondajul nostru realizat in premiera, ofera o imagine la cald a necesitatilor de schimbare a sistemului in care se face turism in Romania in concordanta cu noile cerinte ale consumatorilor de turism.

Vezi toate stirile din categoria Comunicate

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact