Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Interviu GreenArts in revista HoReCa
 

Interviu GreenArts, revista HoReCa:

Horeca: Povestiti-ne mai multe despre conceptul GreenArts, cand a aparut in Romania, cine l-a initiat, ce presupune?

Turismverde: Este un concept nou in Romania initiat de Asociatia Ecologica Turismverde, aparut din necesitatea de a trezi in constiinta oamenilor sensibilitatea fata de natura, tradusa in preocuparea imediata fata de protectia mediului.Conceptul GreenArts un concept inovativ, care aduce prospetimea si armonia naturii in spatiile hoteliere.
GreenArts are rolul de a reduce distanta care s-a creat intre om si mediu, principala cauza a lipsei de respect fata de natura care ne sustine viata.
Conceptul GreenArts si-a propus sa aduca impreuna acei artisti care prin creatiile lor realizate numai din materiale naturale aprind dorinta privitorului de a calatori in mod responsabil si sustenabil.
De asemenea, Greenarts ne ajuta sa ne transformam interiorul astfel incat sa ne bucuram permanent de linistea si armonia naturii doar prin simpla contemplare a unei opere de arta "verzi"

Primul reprezentant al noului concept in Romania este membru al asociatiei Turismverde si totodata membru a World Wide Pressed Flower Guild. Prin arta sa, Adela Talpes propune un nou tip de "feng shui", de data aceasta autohton, realizat cu frunze si flori naturale presate. Prin creatia sa artista imortalizeaza si impartaseste tuturor bogatia de forme si culori a naturii, fiind prin excelenta o arta "verde", care foloseste in principal  materiale organice,  respectand principiile de baza ale vietii. Unele dintre lucrarile sale GreenArts, completeaza designul unor interioare cum este si cel al salilor de meeting ale Pricewaterhouse Coopers Romania. Si alti reprezentanti ai altor stiluri doresc sa se integreze in conceptul nostru, concept dealtfel deschis tuturor artistilor care folosesc in creatia lor materiale din natura.
 
Horeca: Cum si unde este prezent acesta in spatiile hoteliere din Romania/strainatate?

Turismverde: Conceptul nostru a fost prezent in cadrul unor expozitii in Romania organizate cu prilejul unor evenimente de profil ca: "Hoteluri verzi si in Romania"(foto) la Athenee palace Hilton ; Greenbiz forum(foto) si 360CSR Forum(foto) la Howard Johnson Hotel

In strainatate expozitia noastra s-a bucurat de un succes deosebit cu ocazia desfasurarii celei mai importante reuniuni anuale a CEEweb for Biodiversity - Coalitia ong-urilor de mediu central si est europeene, eveniment desfasurat la Hotel Camelot, Vac, Ungaria(foto)

Horeca: De ce considerati importante amenajarile ecologice si ce va propuneti pentru a deveni mai prezenti in hotelurile din Romania sau in alte spatii precum restaurante, pensiuni, s.a?

Turismverde: Asociatia Turismverde este creatoarea si promotoarea principiului" 3Win" de dezvoltare durabila a turismului, care presupune castig pentru turist, pentru prestatorul de servicii turistice si in acelasi timp pentru mediu ca resursa turistica, altfel spus, productie si consum de servicii turistice durabile.
Conceptul Greenarts vine in intampinarea acestei abordari, inspirand respect si dragoste fata de natura, incurajand apropierea dintre mediul social si cel natural, pastrand proportia in favoarea Naturii care ne sustine viata (social 49%, natura 51%).
Acei manageri intelepti care aleg sa-si reorienteze productia de servicii turistice in directia durabilitatii pot sa aleaga "3win" aplicand in hotelurile pe care le conduc conceptul Greenarts.
 
Horeca: Oferiti consultanta in amenajari ecologice?

Turismverde: Amenajarile ecologice se refera la domniul constructiilor verzi si la folosirea de tehnologii prietenoase cu mediul, fiind apanajul altor prestatori. Noi ne referim la design si decoratiuni verzi "au naturel", la arta pe care natura prin generozitatea sa ne-o daruieste si pe care noi o introducem in ambianta de zi cu zi.
 
Horeca: Realizati amenajari eco (green deco&design) in unitati de cazare turistica din Romania?

Turismverde: Suntem la inceput dar avem deja cateva solicitari pe care le analizam prin prisma durabilitatii.

Vezi toate stirile din categoria stiri turism

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact