Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Turismul polueaza?
 

“Calatoresc, deci ma distrez” este deviza turistului zilelor noastre!

Însa si distractia produce gunoi.

Unde ajung toate deseurile pe care le lasam în urma cand "ne distram" si ce se întampla cu ele?

Ati putea afla mergand la muzeu. Nu orice muzeu, ci unul al deseurilor, primul de acest fel din Europa, deschis marti 23 noiembrie 2010, în Bucuresti.

Acest muzeu, organizat de Ministerul Mediului in colaborare cu CEDD, are 3 sectiuni speciale dedicate turismului I-RESPONSABIL practicat in zonele:

LITORAL

URBAN

MONTAN

Asociatia Ecologista Turismverde  fondatoarea curentului responsabilitatii de mediu in turism este prezenta si ea in muzeu cu o sectiunune speciala dedicata educatiei de mediu a  publicului si prin metode mai de suflet - arte verzi.

Ministrul Mediului si Padirilor, Laslo Borbely, a declarat cu ocazia inaugurarii Muzeului Deseurilor, referitor la mediu ca este la una dintre cele mai importante prioritati ale guvernelor (inclusiv cel din Romania?), la nivelul intregii planete:

Secolul 21 ori va fi al mediului, ori nu va fi deloc. Trebuie sa determinam guvernele sa aloce mai multi bani problemelor de mediu iar marile companii sa devina din ce în ce în ce mai verzi. Desigur, costurile implementarii economiei verzi sunt considerabile, insa castigul pe termen lung este insasi existenta planetei noastre."

De ce Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu recunoaste un fapt mai mult decat evident si anume ca activitatile turistice polueaza?

De ce nu se implementeaza economia verde si in turism? De ce nu raspunde nici unei initiative a Asociatiei noastre?

Poate ca promoveaza deviza: Traiesc deci exist! Calatoresc, deci ma distrez! Ma distrez iresponsabil, deci nu mai exist!

Daca "secolul 21 va fi ori al mediului, ori nu va fi deloc" inseamna ca Ministerul Dezv Reg si Turismului inca nu a intrat in secolul 21.

Sau Romania nu este pe aceasta planeta! Din doua una!

Va invitam sa vizitati Muzeul deseurilor sa vedeti daca e adevarat!

Accesul in "Muzeu" este gratuit, zilnic intre orele 12-22 in incinta celui mai mare complex comercial din Romania, Afi Palace Cotroceni, zona spatiilor de joaca pentru copii, deasupra magazinului Real.

Vezi toate stirile din categoria Cu verdele in sus!

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact