Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Ser(vicii) ecologice
 

SER( VICII ) ECOLOGICE?

 Produsele ecologice stim ce sunt. Stim ce benefice ne pot fi.

Serviciile ecologice stim ce sunt?

Ce beneficii ne aduc?

O sa constatati ca nu prea stim! De ce? Pentru ca nu s-a vorbit despre ele mai deloc pana acum. Si pentru ca in media, s-a creat o confuzie.

1.Firmele de curatenie presteaza servicii de "ecologizare". Nu si ecologice! Ca sa fie ecologice, serviciile, inclusiv cele de ecologizare, printre altele, trebuie sa nu aduca atingere mediului natural.
Prestarea de servicii numita "ecologizare",  la noi (in cea mai mare parte) nu este ecologica. De ce?

Pt ca aduce atingere Mediului. Cum? Un  simplu exemplu pe care sunt sigur ca multi dintre dvs l-au vazut frecvent:  o masina de gunoi merge sa ridice deseurile. Toate bune! Dar scoate fum pe teava de esapament ," ca pe maneca la cojoc" cum ne spunea un sofer "profesionist." Si miroase oribil in urma ei... (iarna mai putin, dar vara...). Si exemple, mai sunt multe, din pacate.  (multumim celor carora le pasa cu adevarat de Mediu si care ne "Semnal"eaza astfel de cazuri)

Deci ridicarea gunoiului nu e un serviciu ecologic! Doar daca, la randul lui, nu dauneaza mediului! Corect?!
Acum ati inteles in ce confuzie ne aflam?
 

Ati observat ce bine da "verdele"? E la moda! Autoritatile (primariile, s.a) vopsesc cu vopsea verde peretii ( ca sa compenseze vizual lipsa arborilor taiati), asfaltul (ca sa compenseze vizual lipsa ierbii distruse) , etc. Ca sa "zica" poporu' ca protejeaza Mediul. Sau vopsesc pubelele tot in VERDE, ca sa nu se vada gunoiul nesortat, lasat neridicat mai mult timp decat e normal. Ca, deh, nu se baga de seama, "ca e pubela verde..." (multumim celor care ne scriu pe "Semnal").Turismul face vre-o exceptie? Sa vedem!

2.Ce sunt acelea servicii turistice ecologice?

Prestarea de Sevicii ecologice in Turism se confunda de cele mai multe ori cu Ecologizarea din turism (ridicarea gunoiului lasat de "turisti"-nesimtiti, de catre elevi si studenti asociati in ONG-uri de Mediu). De ce sa ajungem la servicii de ecologizare cand trebuie sa existe prestari de servicii turistice ecologice. Sa le promovam, ca sa nu se ajunga si in turism la "ecologizari" masive (ascunderea gunoiului sub "vopseaua" verde). ("Semnal"ele dvs. va asiguram ca vor ajunge, centralizat, la autoritatile competente)

3.Cum identificam un prestator de servicii ecologice in turism? Fie el si un "ecologizator" bine intentionat. 

Asociatia Ecologica Turismverde are ca principal scop crearea Institutului de Calitate Ecologica in Turism, prescurtat I.C.E.T., organism independent care sa se ocupe de promovarea, identificarea si certificarea ecologica a serviciilor turistice.

Toti calatorim! De ce sa nu o facem intr-un mediu din ce in ce mai curat ( ci, nu din ce in ce mai poluat, cum se intampla acum).

4.Ne bucuram ca s-au construit pensiuni turistice si agroturistice, cabane, minihoteluri, etc in mediul natural. Cate dintre acestea sunt ecologice? Au efect negativ asupra mediului? Este vreuna catalogata ca fiind constructie ecologica? Mai mult! Presteaza servicii turistice ecologice?
(asteptam in continuare sa apasati butonul "Semnal" pentru a descrie o situatie in care un prestator sau un beneficiar al unui seviciu turistic, afecteaza mediul natural)

 

 Natura ne ofera singurul "verde" de care avem nevoie!


Este imperios necesara constituirea Institutului de Calitate Ecologica in Turism. Dati o mana de ajutor!
Nu va costa nimic! Directionati 2% din impozitul pe venituri catre un ONG care rezolva problema serviciilor ecologice in turism.

Fiecare dintre dvs. calatoriti! Dati dovada ca va pasa de mediul in care doriti sa calatoriti!

Pentru ca urmasii nostrii, sa se poata bucura, in calatoriile lor ,de (macar) aceleasi conditii ca si noi astazi, Asociatia Ecologica Turismverde, va invita sa participati la Campania " 2  procente pt TURISMVERDE".

Nu va costa nimic! Dati dovada ca sunteti o persona responsabila fata de mediu!

Pentru mai multe informatii despre Campanie,www.turismverde.ro/pagini/2%20procente.htmldin bara de meniu!"O CLIPA NU A FOST VIGILENTA NATURA SI,

S-A NASCUT OMUL.

O CLIPA SA NU FIE vigilent (RESPECTOS, n.n.) OMUL SI,

NATURA ISI REPARA GRESEALA ! "

Voltaire

 


Ca sa nu se intample asta,

PARTICIPA LA CAMPANIA ECOLOGICA

TURISMVERDE

Vezi toate stirile din categoria Natura

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact