Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
Donez!
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

Cerul la tine in sufragerie! Nu la altii in farfurie...
 

 

Cerul, la tine în sufragerie este motto-ul sub care ne arătăm recunostinta față de iubitorii de turism verde care sustin ca ciocarlia - reprezentantul păsărilor cântătoare, sa fie promovat ca nou brand românesc de turism. Forma de masculin folosita nu este intamplatoare deoarece, nu multa lume stie ca masculul, cicarliul, este cel care canta atat de frumos.

Cerul la tine in sufragerie! Nu la altii in farfurie...

Un motto inspirat rezultat al dezbaterilor de dupa un eveniment de la Romexpo in care am vorbit despre pierderea de biodiversitate datorita unor placeri carnale precedate de ucidere a unor confrati de creatie. Ref la confratia de creatie se pot afla detalii pe Speranta Tv, arhiva emisiuni, Emisiunea Educatie pt viata, emisiunea din 08.11.2017

 

 

Si in acest an desosebit, 2017, cu ocazia TTR editia de primavara si respectiv cea de toamna, precum si in toamna lui 2016 cu ocazia Romhotel, am avut posibilitatea sa prezentam solutiile noastre pentru reconversia turismului clasic la turismul verde.

Astfel, in contextul Anului International dedicat unui anumit tip de Turism, in perioada 16-19.11.2017, in cadrul parteneriatului dintre Turismverde si Romexpo pentru editia de toamnă a Târgului de Turism al României si RomHotel, cele mai mari evenimente dedicate industriei ospitalitatii autohtone, am incercat sa aducem la același nivel de întelegere conceptul de turism verde (durabil, responsabil, sustenabil, ecologic, slow, sweet, eco, etc).

La aceasta editie am pus accent pe clasificarile graduale verzi, pe fenomenul risipei alimentare din industria de turism, pe imprietenirea turismului cu veganismul si/sau vegetarismul, pe cultura verde, pe designul unei cazari verzi. De asemenea am prezentat mai multe miniexpozitii,(GreenCulture, Forest spirits, EszotericKarpatia, EcoArt) un model de economie circulara in turism bazat pe "Designul verde pentru ospitalitate verde", (Container Hotel) rezultatele "Saptamana verde in turism 2017" si "Turismul verde in Carpati" in lumina ultimei reuniuni a Conventiei Carpatice. 

Cu ajutorul partenerilor nostri am reusit sa organizam Mini Expozitia "GreenVeggy"  in paralel cu prezentarea unor teme de actualitate urmata de o "MiniDegustare GreenVeggy" precedata de inscrierea la Concursul cu premii GreenArts ,"Ciocarlia".

 

Pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura in calatoriile lor de cantecul păsărilor încâtătoare cei prezenti la standurile noastre nr 3 din pav C1 si Turism Verde din pav C5 au avut ocazia să semneze o petitie colectivă prin care vom cere guvernului să declare ciocârlia, reprezentantul păsăilor cântătoare, brand turistic al Romaniei deoarece noi românii ascultăm ciocârlia, nu o împușcăm si ne dorim sa o si protejam de la a fi impuscata de altii.

Pana acum petitia a fost semnata cu entuziasm de peste 500 de persoane. Datorită manifestării interesului din ce în ce mai crescut al concetătenilor nostri de a se alătura demersului de promovare a Ciocârliei ca brand national, cât si datorita faptului că în perioada 25-26 nov a.c., participam tot în cadrul Romexpo la targul RAW LIFE&STYLE, ne-a fost propusă prelungirea datei extragerii până dupa desfăsurarea primei editii a acesti targ ce tocmai are ca motto “În armonie cu Natura”.

Am acceptat împreună cu board-ul să prelungim campania de strângere de semnături pentru a mai da șanse si altor persoane să semneze petitia si sa participe la o extragere cu sanse de a avea cerul in sufragerie, nu in farfurie.
In afara tarii noastre, cu complicitatea unor concetateni de ai nostri, ciocarliile se servesc in restaurante care au ca slogan “Cerul la tine in farfurie”.

Extragerea noastra are ca slogan "Cerul la tine in sufragerie!"

Detalii in postarea de pe pagina de fb a asociatiei, aici!

 

 

Vezi toate stirile din categoria Cu verdele in sus!

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Romexpo
Positive Vision for Biodiversity
Reteaua de Biodiversitate
Coalitia de Mediu
Asociatia Romana de Standardizare
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Clubul Rulotistilor
Tur virtual 360
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Caricatura verde
Travel Enjoy Respect
Uleiuri green
Iubim Natura

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact